Wednesday, October 3, 2007

Hazır Olmak

Sansasyonel (Heyecan uyandıran) olaylar, çoğu zaman insanlara yaşam için gerekli bilgiden daha çekici gelir.
Felaketler, kazalar, cinayetler, cinsel sapıklar, ünlü insanların sıradan hataları vs çağımızın en çok satanlarıdır.
Bu tür heyecan uyandıran olaylar insanların dikkatini celp eder ve duygusal uyarıcı orada olduğunu sürece de insanları meşgul eder.
Sonsuzlukta nerede olacağımız, sonsuzluk için hazır mıyız? Gibi daha önemli bilgiler, sorular, günübirlik heyecan uyandıran olaylara yer bulmak için arka plana itilmiştir.
Ünlü bir insanın ölümü on binlerce insanı cenaze törenine çeker. Aslında cenazeye gelenlerin hepsi ölenle er ya da geç bu konuda aynı pozisyonda olacaklardır. Muhtemelen 50 yıldan daha az zamanda onlarda sonsuzluğa gideceklerdir.
Bu ünlünün anısının ve yaşamdaki başarılarının ya da yaşarken gelecek için yaptığı hazırlığın cenaze törenine gelen on binlerin sonsuz yaşamını kurtarır mı?
Cenaze törenine gelen on binlerin her birinin gelecekleri, ölen ünlünün anılarından, başarılarından ya da yaşarkenki bilgi birikiminden daha önemlidir.
Ölüm bazen sinyaller gönderir. Fakat bazen de gece hırsızın geldiği gibi gelir.
İkiz kulelere yapılan terör saldırısında kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Fakat biliyoruz ki bir gün hepimiz şu veya bu şekilde ölümle karşılaşacağız.
Yıkılan ikiz kulelerden kurtulanlardan biri “artık onun için yaşamın değerinin farklı olduğunu” söyledi. Ama ben, “artık sonsuzluk hakkında daha fazla düşündüğünü” söylemesini arzu ederdim.
Mezmurlar 39:4 “Her insan bir soluktur sadece, En güçlü çağında bile.”
Mezmurlar 39:5 "Bildir bana, ya RAB, sonumu, Sayılı günlerimi; Bileyim ömrümün ne kadar kısa olduğunu!”
Eyüp 19:25 “Oysa ben kurtarıcımın yaşadığını, Sonunda yeryüzüne geleceğini biliyorum.”

No comments: