Monday, December 3, 2007

Göksel değerleri düşünün

Eğer göksel değerlere odaklanırsak bu dünyadaki hiçbir şey bizim cesaretimizi, teşvikimizi kıramaz.
“Yeryüzündeki değil, gökteki değerleri düşünün” 1.Koleseliler 3:2
Bu ayetteki "düşünün" sözü sadece olarak bir düşünceden çok daha fazla anlam içeriyor.
O, bütün varlığımızı içeriyor. Göksel değerlerin, eğilimlerimizi ve irademizi yönlendirmesine izin vermekle teşvik ediliyoruz.
Dünyevi olarak iyi olmak için ihtiyacımız olan şeylerden biride göksel değerler hakkında düşünür olmak. Cennet bizim için sadece bir alternatif değildir. Cennet insanın yaşam gayesi için en makul hedeftir.
John Lennon, kendi isyanında, cennetin olmadığını düşünmeleri için insanları teşvik etti. Ne işe yaramaz bir felsefe! Bu, ileri teknoloji mühendisinin, amip (tek hücreli bir canlı) gibi davranmasına benzer.

Aşırı ruhaniliğin gerçek ruhanilikle hiçbir alakası yok. Aşırı ruhani insan Tanrı’nın standartlarını kendi çabalarıyla yakalamaya çalışır. Bunu yaparken ulaşabileceği her başarı onu kendini beğenmişliğe, başkalarıyla kendini kıyaslamaya ve yargılayan bir ruha sahip olmaya iter.
Göksel düşüncelere sahip kişi, kendi durumu ve çevresi ile haddinden fazla meşgul olamaz. O daha iyi bilir. Göksel düşüncelere sahip insan, yaşamındaki önceliklerin neler olduğuna, kendi canının psikolojik taleplerinin belirlemesine izin vermez. O daha büyük değerleri görmüş durumdadır. Göksel değerlere bağlantısı, yeryüzündeki yaşamını heyecanlı kılar.

Tanrıya şükürler olsun ki bugün kiliselerde hala göksel değerler hakkında konuşuluyor.
İnsan Cennetin varlığına inancını kaybettiği an, ümidiyle birlikte her şeyini kaybeder.

No comments: