Monday, December 31, 2007

Kırgızistan’dan

Değerli arkadaşlar.
Dünyanın her yerinden bizlere sevgi ve teşvik sözleriyle dolu mektuplar gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Greater Grace World Outreach gibi bir bedenin içinde sizinle aynı yerde olmak ve sizinle tamamlanmış işin sularında yüzmek bizim için çok büyük bir şeref.
Kırgızistan’da kilisemizde hayatın nasıl gittiği hakkında sizinle paylaşmak istiyorum.
Bu sonbahar eylül ayında oldukça meşguldük özellikle Kutsal Kitap Okulunda.
Baltimor’dan aldığımız ABD (Kutsal Kitap Öğretileri Uygulamaları ) dersinden çok büyük bereket aldık. Bu ders tercüme grubu ve Bişkek’te ki kilisemiz için daima büyük bir ruhani besin. Tercüme etmek çok zaman alıyor. Ama sonsuz hazineyi elde etmek ve bunun bizi Tanrı’nın sözünde büyütmesi buna değer.
Bu dönem Baltimore 2006 Sonbahar sömestrinden Kutsal Kitap’ın Koleselilere Mektup bölümünü konu alan ABD (Kutsal Kitap Öğretileri Uygulamaları ) derslerini tercüme ettik. Eğer bu derslerin Rusça tercümesine ihtiyacı olan varsa paylaşmaya hazırız. Sadece bize bir istek e-maili göndermeniz yeterli istek e-mailinizi aldıktan sonra biz size e-maille dersin Rusça tercümesini göndereceğiz. Lütfen bizim tercüme grubumuz için dua edin özellikle Kırgız dilinde tercümanların kilisemizde yetişmesi ve onların Tanrı Söz’ünde büyümeleri için.
Eylül ayında Pazar toplantılarımızı yeni bir yere taşıdık. Gecen aralık ayından bu yana Pazar toplantılarımız için güzel ve büyük bir yer bulmak bizim için büyük mücadele verdik. Şimdi Tanrı’nın Lütuf’u ile 220 sandalyeli bir yerimiz var. Bizim yer ihtiyacımız için bizimle birlikte dua ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Tanrının yeni yerimizdeki bu sandalyeleri doldurması için lütfen duada devam edin. Bu arada yeni yerimiz Beyaz Saray’a yakın. Yönetenlerimizin yeni yerimize gelip Mesih’in Müjde’sini duymaları ve Mesih’e gelmeleri için lütfen dua edin.
Kasım ayında bizim için en önemli zaman İstanbul’daki konferanstı. Konferansın adı “ Doğu Batı buluşuyor”. Bu yıl konferansa Bişkek’ten bir grupla katıldık. Pastor Matti ve İstanbul’da ki takımla birlikte vakit geçirmek bizim için çok sevinçliydi. Pastor Matti ve Pastor Chris den harika vaazlar dinledik. Özellikle Pastor Chris Moore’un bir vaazı çok hoşuma gitti. Sizinle bu vaazdan bir düşünce paylaşmak istiyorum. “Bizim hepimizin doğal olarak fark yaratabileceğimiz değişiklik yapabileceğimiz bir etki alanımız var ama Tanrı bu alanın dışında da fark yaratır ve güce sahiptir. Çoğu zaman bizler beklentilerimiz ve umutlarımızı kendi benliğimize bağlayarak kendi merkezli yaşıyoruz. Fakat bizlere İsa Mesih’e iman verilmiş. Umutlarımızı Mesih’e bağlama gücümüz var. Böylelikle Rab’in yüce işini ve yollarını yaşamlarımızda görebiliriz. (Mezmurlar 103:7)”.
Aralık ayının başlarında Kilisemizin kayıt işlemlerine başladık. Pastor Edward’a kilisemizin kayıt işlemleri için gerekli olan bina taslağı hazırlanışında ki yardımları için çok minnettarız.
Şimdi yerel bir mimarla bu taslaklar üzerinde çalışarak bir proje hazırlama üzerinde çalışıyoruz. Bu uzun bir süreç 4 – 6 ay sürebilir. Lütfen bütün bu proje hazırlama detaylarında Tanrı’nın bizlere bilgelik vermesi, gerekli finansın sağlanması ve diğer ihtiyaçlar için dua edin.
Yeni telefon numaraları aldık. Yeni telefon numaralarımız: 996312683259 ve 996312683198.
En büyük arzularımızdan bir tanesi de sizi Bişkek’te görmek. Pastor Christian Moore ile Kış Konferansımız olacak. Sizleri 15–20 Ocak tarihleri arası Kış Konferansımız için Bişkek’e bekliyoruz.
Her zaman Kırgızistan’a davetlisiniz.
İsa Mesih’in yüce ismiyle sizi selamlıyorum.
Pastor Emil Osmonaliev ve Kırgızistan Bişkek’te ki Takım

No comments: