Wednesday, December 5, 2007

Kutsal Ruh Yönlendirir

Kutsal Ruh ile olan ilişkimiz çok ilginçtir. O bizim bu dünyadaki tanıklığımızın gücünü belirler. Biz O’nu etkileyebiliriz fakat değiştiremeyiz.
O, Tanrıdır. Değişmeyendir. Ona verebileceğimiz yeni bir bilgi yok.
Her şeyi bilendir. Biz Onun ile razı oluruz ya da olmayız. Kutsal Ruh bir etki veya yansıma değildir. O sadece bir ilahiyat kavramından ibaret değildir.
Kutsal Ruh şahsiyettir.
Hiçbir imanlı diğerinden daha az veya çok Kutsal Ruh’a sahip değildir.
Eğer bazı imanlılar Kutsal Ruh’un tanıklığına daha fazla sahiplerse, bu kendilerinde değil Ruhta ve Gerçekte yaşamalarından dolayıdır.

Watchman Nee bir sözünde diyor ki “Bize daha büyük güç değil daha derin ölüm gerek.”

Eğer yaşamlarımızda Tanrı’nın sözünü alçaltırsak Kutsal Ruh’u kederlendirmiş oluruz.
“Tanrı'nın Kutsal Ruhu'nu kederlendirmeyin. Kurtuluş günü için o Ruh'la mühürlendiniz.” Efesliler 4:30

Eğer hizmetimizde Tanrının çağırışını reddedersek Kutsal Ruh’u söndürmüş oluruz
“Ruh'u söndürmeyin.” 1. Selanikliler 5:19

Eğer Ruh’ta yürürsek er ya da geç bu bizi ruhani paydaşlığa ve Tanrı Sözünün onurlandırıldığı yerel bir kilisenin parçası olmaya yönlendirecektir.
“Şunu demek istiyorum: Kutsal Ruh'un yönetiminde yaşayın. O zaman benliğin tutkularını asla yerine getirmezsiniz.” Galatyalılar 5:16

Bireysel olarak her bir imanlıya Kutsal Ruh’un ihsan ettiği tüm ruhani hediyeler, yerel kilisenin inşası için kullanılmak üzere verilmiştir. İmanlı sadece ruhani hediyelerinin ne olduğunun farkına varmalıdır.

Şeytanın bir numaralı stratejisi inanlıyı yerel olan paydaşlığından ayırmaktır. Çünkü o ister ki inanlı Ruhta ve Gerçekte değil kendi benliğinde yürüsün.
Kutsal Ruh bizi sadık olarak yerel kiliseye yönlendirmektedir.

No comments: